Waar worden de lessen gegeven?

Op maandag(middag en avond), dinsdag middag, woensdag avond en donderdag(middag en avond) aan de Aalburgstraat 41 in Arnhem(zuid).  Op vrijdag middag zijn de gitaarlessen in het Gemeenschapshuis van Huissen (van Wijkstraat).

Hoe laat zijn de lessen?

Als full-time gitaardocent geef ik gitaarlessen in de middag en ’s avonds.

  • Op maandag zijn de lessen tussen 15.00 en 21.30 uur, Arnhem Aalburgstraat.
  • Op dinsdag tussen 15.00 en 18.15 uur, Arnhem Randweg.
  • Op woensdag tussen 18.45 en 21.30 uur, Arnhem Aalburgstraat.
  • Op donderdag tussen 15.00 en 21.30 uur, Arnhem Aalburgstraat.
  • Op vrijdag van 14.30 tot 18.00 uur, Huissen Gemeenschapshuis.

Deze tijden kunnen door door lesroosters van leerlingen enigszins wijzigen.

Gaan de lessen ook door tijdens vakanties en op feestdagen?

Nee, de lessen gaan dan niet door. Tijdens de middelbare schoolvakanties zijn er geen lessen.

Heb ik in mijn eentje les of samen met anderen?

Ik geef zowel individuele lessen als groepslessen. Beide hebben zo hun eigen voordelen, maar doorgaans ligt de voorkeur bij individuele lessen. Afhankelijk van jouw wensen kun je kiezen voor individuele gitaarles of les met één of meer anderen. Hier vind je meer informatie over hoe je gitaarles krijgt; zie deze pagina voor de tarieven.

Kan ik hulp krijgen bij de voorbereiding op (het toelatingsexamen van) het conservatorium?

Ja, bij het praktische gedeelte van het toelatingsexamen. Lees hier op welke manier ik je kan helpen bij de voorbereiding op het conservatorium.

Leer ik ook samenspelen?

Regelmatig worden ook op les naast solo ook duo-stukken ingestudeerd.

Moet ik al wat kunnen voor ik gitaarles kan krijgen?

Ik geef gitaarlessen voor beginners, half-gevorderden en gevorderden. Ik verwacht van iedere leerling dat hij of zij gemotiveerd is, plezier beleeft aan het gitaarspelen en buiten de lessen oefent met de lesstof. Je hoeft dus in principe geen voorkennis te hebben, maar vooral een actieve inzet tonen.

Wat heb ik als beginner nodig om gitaarles te kunnen krijgen?

Je hebt een goede studiegitaar nodig. Dat kan een akoestische gitaar zijn (klassieke of Spaanse). Verder heb je een gitaarmethode nodig en een muziekstandaard en voetenbankje.

Kan ik advies krijgen over de aan te schaffen materialen?

Jazeker. Ik kan je adviseren over alle aan te schaffen materialen. Wacht liever met de aanschaf van dure materialen totdat zeker is dat je in de gitaarlessen geplaatst kunt worden.

Wat kan ik verwachten te leren bij gitaarles van Joey Tax?

Plezier hebben in het gitaarspelen en gitaarles die bij je niveau past! Daarnaast ligt voor beginners de nadruk op een goede gitaartechniek, plectrumtechniek en songtechniek. Daarmee kun je je in alle gewenste richtingen ontwikkelen. Ook is er enige aandacht voor muziektheorie en improvisatie. We leggen samen een brede basis met aandacht voor veel muziekstijlen en voor jouw muzikale voorkeuren. Naast techniekles en algemene muzikale vorming ligt de aandacht bij spelplezier, creativiteit en de ontwikkeling van muzikale intuïtie.

Ben je enthousiast over gitaarlessen? Neem dan contact op via joeytaxgitaar@gmail.com voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.