Waar worden de lessen gegeven?

Op maandag, woensdag en donderdag(middag en avond) aan de Aalburgstraat 41 in Arnhem(zuid). Op dinsdagmiddag in Boerderij de Kroon aan de Randweg te Arnhem. Op vrijdag zijn de gitaarlessen in het Gemeenschapshuis van Huissen (van Wijkstraat).

Hoe laat zijn de lessen?

Als full-time gitaardocent geef ik gitaarlessen in de middag en ’s avonds.

  • Op maandag zijn de lessen tussen 15.00 en 21.30 uur, Arnhem Aalburgstraat.
  • Op dinsdag tussen 14.45 en 18.15 uur, Arnhem Randweg.
  • Op woensdag tussen 15.15 en 21.30 uur, Arnhem Aalburgstraat.
  • Op donderdag tussen 15.00 en 21.30 uur, Arnhem Aalburgstraat.
  • Op vrijdag van 15.45 tot 19.30 uur, Huissen Gemeenschapshuis.

Deze tijden kunnen door door lesroosters van leerlingen enigszins wijzigen. Zie ook de Agenda en vakanties-pagina.

Gaan de lessen ook door tijdens vakanties en op feestdagen?

Nee, de lessen gaan dan niet door. Tijdens de middelbareschoolvakanties zijn er geen lessen. Voor een overzicht van wanneer er géén lessen zijn klik hier.

Heb ik in mijn eentje les of samen met anderen?

Ik geef zowel individuele lessen als groepslessen. Beide hebben zo hun eigen voordelen, maar doorgaans ligt de voorkeur bij individuele lessen. Afhankelijk van jouw wensen kun je kiezen voor individuele gitaarles of les met één of meer anderen. Hier vind je meer informatie over hoe je gitaarles krijgt; zie deze pagina voor de tarieven.

Kan ik hulp krijgen bij de voorbereiding op (het toelatingsexamen van) het conservatorium?

Ja, bij het praktische gedeelte van het toelatingsexamen. Lees hier op welke manier ik je kan helpen bij de voorbereiding op het conservatorium.

Leer ik ook samenspelen en optreden?

Voor enthousiaste en gemotiveerde leerlingen is er aandacht voor samenspel (ensemble, duo, trio, kwartet). Voor elektrische gitaarleerlingen houd ik nu en dan jamsessies. Deze vormen van samenspel zijn uitermate leerzaam en dragen sterk bij aan het ontwikkelen van je muzikale gehoor, maat, ritmegevoel, creativiteit en spelplezier.

Ook organiseer ik voorspeelavonden/oefeningen, zowel individueel als in groepsverband. Hier kun je vrijwillig aan deelnemen. Het is erg leuk en een uitermate goede gelegenheid om je vaardigheden te oefenen en in de praktijk te brengen.

Moet ik al wat kunnen voor ik gitaarles kan krijgen?

Ik geef gitaarlessen voor beginners, half-gevorderden en gevorderden. Ik verwacht van iedere leerling dat hij of zij gemotiveerd is, plezier beleeft aan het gitaarspelen en buiten de lessen oefent met de lesstof. Je hoeft dus in principe geen voorkennis te hebben, maar vooral een actieve inzet tonen.

Wat heb ik als beginner nodig om gitaarles te kunnen krijgen?

Je hebt een goede studiegitaar nodig. Dat kan een akoestische gitaar zijn (klassieke of Spaanse). Verder heb je een gitaarmethode nodig en een muziekstandaard en voetenbankje.

Kan ik advies krijgen over de aan te schaffen materialen?

Jazeker. Ik kan je adviseren over alle aan te schaffen materialen. Wacht liever met de aanschaf van dure materialen totdat zeker is dat je in de gitaarlessen geplaatst kunt worden.

Wat kan ik verwachten te leren bij gitaarles van Joey Tax?

Plezier hebben in het gitaarspelen en gitaarles die bij je niveau past! Daarnaast ligt voor beginners de nadruk op een goede gitaartechniek, plectrumtechniek en songtechniek. Daarmee kun je je in alle gewenste richtingen ontwikkelen. Ook is er aandacht voor muziektheorie en improvisatie. We leggen samen een brede basis met aandacht voor veel muziekstijlen en voor jouw muzikale voorkeuren. Naast techniekles en algemene muzikale vorming ligt de aandacht bij spelplezier, creativiteit en de ontwikkeling van muzikale intuïtie.

Ben je enthousiast over gitaarlessen? Neem dan contact op via Aanmelding en contact voor een kennismakingsgesprek.